В последната половин година едно от най-обсъжданите кралски семейства се оказа това на Монако. А поводът за клюки и недомлъвки е принцеса Шарлийн, която от месец май не е в княжеството, а в родната си Южна Африка.

Принц Алберт, принцеса Шарлийн и защо двамата изкараха десетата си годишнина разделени

Принц Алберт и годишнината от сватбата, която посрещна сам

Къде е принцеса Шарлийн

63-годишният Алберт се видя принуден официално да коментира слуховете, че двамата с 43-годишната Шарлийн са разделени.

Направи го пред списание People. "Шарлийн не е напуснала Монако бясна. Не си е тръгнала, защото е ядосана на мен или на някого другиго. Замина за Южна Африка във връзка с работата по фондацията си, както и за да прекара малко време с брат си и свои приятели."

Принцът допълва, че първоначално са планирали престоят й там да е максимум 10 дни, но се е наложило да остане заради инфекцията на синусите.

Впоследствие става ясно, че състоянието на принцесата се е усложнило и тя претърпява отоларинголожка операция, след която няма как да лети със самолет заради налягането.

Принцеса Шарлийн, принц Алберт на Монако и операцията, която тя претърпя

Операцията, която претърпя принцеса Шарлийн

Какво знаем за нея

Алберт натъртва пред People, че Шарлийн не е в изгнание. "Става дума единствено за медицински проблем, който трябва да бъде лекуван." И че съжалява, че по-рано не е коментирал слуховете.

"Бях се концентрирал върху грижите за децата", казва принцът. Двамата с Шарлийн имат шестгодишни близнаци Жак и Габриела. "Ако трябва да отговарям на всичко, което се коментира, трябва да го правя през цялото време."