От понеделник започва втората фаза на Music Idol, в която четиричленното жури ще дава единствено оценки и насоки за изпълненията на талантите, а решаващия глас ще имат зрителите. Те ще могат да поддържат своите любимци като пускат SMS-и на определени телефонни номера.

Изпълненията на кандидат идолите зрителите могат да гледат всяка вечер от понеделник, 10-и март, до петък, от 20 часа. От шоуто ще отпаднат тези участници, които съберат най-нисък зрителски вот. Стартът на първия малък финал е в понеделник, а феновете ще гласуват до сряда, когато от Music Idol ще си тръгнат първите четирима участници. В четвъртък и петък останалите финалистите отново ще трябва да убедят аудиторията, че имат място сред финалистите, а тези, които не успеят, ще напуснат шоуто в понеделник.

След края на малките финали ще станат ясни и дванайсетте таланти, които ще останат в битката за голямата награда - договор с Вирджиния рекърдс.

В понеделник шоуто ще бъде с времетраене 90 минути. А освен талантите, на сцената ще излезе и фолк-дивата Ивана, която ще изпълни най-големите си хитове. Малко след това тя ще даде и своите коментари за изпълненията на идолите.

GLOBUL подкрепя Music Idol за втора поредна година. Мобилният оператор работи по различни програми в подкрепа на българските изкуство и култура и помага на младите таланти на България.