София ще бъде домакин на международен турнир по покер за трета поредна година. Мероприятието ще се състои в казино „Лондон" в хотел „Радисън" на 25, 26 и 27 януари от 18 часа.

На турнира ще се играе известният Тексас холд'ем покер, а наградният фонд е 100 000 лева. Първенецът ще получи и чипове за игра на стойност 10 000 лева.

Класификациите за Големия турнир текат от 2 месеца, но записването може да стане и в деня на състезанието, като таксата за участие е 800 лева. Наградата ще се разпредели в зависимост от броя на участниците. Ако се запишат 100 души например, парите ще се разделят между първите осем.

Организаторите очакват в турнира да се включат величия от световен характер като Даг Далович от Словения, Патрик Антониос и Мика Аланен от Финландия и Крис Ипратилис от Гърция.

Атанас Георгиев пък ще представи България на състезанието. Преди година той се класира на 42-ро място на турнира в Монте Карло, за което спечели 23 000 евро. Занимава се с покер едва от 2005-та, но вече може да се похвали със сериозни успехи. Миналата година пък стана 16-ти на международния турнир в Париж.

Отправени са и покани за участие към култовите световни шампиони Джоузеф Хакийм, Крис Мънимейкър, Бари Грийнщайн, Девил Фиш и Ти Джей Клотие.

67-годишният американец Ти Джей Клотие е победител в повече от 50 престижни състезания и е автор на 5 книги, посветени на тексаската игра на карти. Той също така изнесе тематична лекция пред запалени нашенци.

Клотие започва кариерата си като спортист и учи в престижния „Бъркли колидж". Принуждава се да напусне, обаче, за да се грижи за болната си майка. Докато служи в армията се запалва по покера и открива, че има талант. След като тежка контузия предрешава бъдещето му в света на спорта, той се решава да насочи вниманието си изцяло към известната игра на карти. Сега той е един от най-почитаните в бранша.