На Мерил Стрийп вярваме безрезервно и знаем, че заеме ли се с някоя роля, то тя ще я изиграе по най-добрия начин. А може би една от причините да е толкова добра актриса е и фактът, че е безкрайно честна към себе си и другите.

Леонардо ди Каприо, Джона Хил, Мерил Стрийп, Кейт Бланшет, Ариана Гранде, Don't Look Up и звездите, които се присъединяват към  Дженифър Лорънс за филма на Netflix

Толкова звезди накуп - само Netflix може да си го позволи

Ди Каприо, Хил, Стрийп, Бланшет и Ариана Гранде - за разкош

В интервю за "Късното шоу" на Стивън Колбърт актрисата разкри подробности от снимките на филма на Адам Маккей Don't Look Up, както и един неприятен за нея момент. 

Филмът, в който участват един куп звезди, е за глобална катастрофа, по време на която двама астрономи се опитват да предупредят хората, че към Земята се е насочил астероид. Мерил Стрийп разкри, че играе ролята на президент на САЩ, а Джона Хил е неин син във филма, както и началник на кабинета. 

По време на разговора с водещия актрисата сподели и един смущаващ момент от снимките на първата сцена. "Бяхме под карантина, трябваше да бъдем много внимателни по време на снимките. Бях съвсем сама. В първата сцена влизам като президент в претъпкан стадион с 20 000 души, лицето ми се появява на огромен екран. Но бях напълно изгубена, не можех да си спомня нищо от сценария", каза актрисата.

Носителката на Оскар обясни и защо се получило така. "Първо, очевидно е, че там изобщо нямаше 20 000 души. Те щяха да бъдат добавени по време на монтажа. По целия стадион имаше статисти, които стояха на голямо разстояние един от друг с маски и шлемове. Те трябваше да викат, за да поздравят президента, но тъй като носеха маски, звучаха глухо", казва Мерил Стрийп, цитирана от People.

Мерил Стрийп, Катрин Хепбърн и актрисите с най-много спечелени Оскари

Кои са актрисите, спечелили най-много Оскари

От тези по-добри няма

"Всичко беше толкова зловещо, странно и смущаващо. Трябваше да се взема в ръце до понеделник", завършва актрисата. Сигурни сме, че това ще стане и очакваме с нетърпение да я видим в ролята на президент.