Меган Маркъл е в ролята на херцогиня вече години и половина. За това време я видяхме на десетки събития, като след всяка нейна поява визията й е подробно коментирана. Така кралските коментатори стигат и до извода, че бившата актриса нито веднъж след сватбата не е носила тиара.

За разлика от нея, Кейт Мидълтън често се появява с блестящо бижу, наподобяващо корона, на главата си, по време на по-официални събития. И тук изниква въпросът защо и Меган не е имала тази чест от големия ден, в който каза "Да" на принц Хари.

Според запознати с протокола, не сме виждали Маркъл с тиара, защото тя просто не е сред списъка с поканените на въпросните бляскави събития, на които често виждаме Мидълтън. А само техният дескод изисква херцогините да са с тиари.

Снимка 457765

Източник: GettyImages

Тази разлика идва от факта, че принц Уилям е втори в реда за наследяване на короната след баща си Чарлз. Затова и той, и съпругата му имат повече отговорности и привилегии, пише Insider.

Въпреки че Меган няма поводи, които да изискват да сложи тиара, тя отговаря на едно от изискванията, което й позволява все пак да го направи - омъжена е за принц. А това дали за в бъдеще ще я видим с аксесоара зависи какви кралски ангажименти ще поемат с Хари.

Меган Маркъл, Стефани Пауърс и приятелката на принц Чарлз, която нападна херцогинята

В какво превърна Меган кралския двор

Поредни критики

Засега те предпочитат да акцентират усилията си върху благотворителните дейности и много рядко се появяват на едно място с останалите членове на кралското семейство. А със сигурност тиарата не е подходяща за плажовете на Тонга и Фиджи например.