През лятото на миналата година стана ясно, че Меган Маркъл и принц Хари ще създадат анимация - Pearl, като част от договора си с Netflix, която ще има за цел да вдъхнови всички малки момиченца.

Меган Маркъл, принц Хари, Pearl, Netflix и анимацията, която ще създадат за стрийминг платформата

Меган Маркъл ще създаде анимационен сериал

Много деца ще бъдат вдъхновени

Но това няма да се случи. От BBC разбираме, че стрийминг платформата е решила да се откаже от разработването на анимацията. Причината се крие в отлива на абонати, който Netflix регистрира през първото тримесечие на 2022 г., както и в прогнозите, че през следващите три месеца може да загуби още два милиона абонати. 

Това доведе до изтриването на 50 милиарда от стойността на компанията и наложи вземането на радикални мерки. Една от тях е прекратяването на работата по някои бъдеще проекти с цел намаляване на разходите.

Снимка 570965

Източник: GettyImages

Pearl трябваше да разкаже историята на 12-годишно момиче, което се вдъхновява от жени, оставили отпечатъка си в историята. За момента не е ясно дали анимацията все пак на някакъв етап може да види бял свят.

Netflix и загубата на абонати на стрийминг платформата за първи път от 10 години

За първи път от 10 години Netflix губи абонати

Прогнозите не са никак добри

Netflix обаче ще финансира документалния филм - Heart of Invictus, който ще бъде продуциран от Archewell Productions - продуцентската компания на принц Хари и Меган Маркъл. Той ще разкаже историите на ранени ветерани, които са участвали създадения от принц Хари спортно събитие Invictus Games.

Освен Pearl, Netflix са се отказали от създаването на още две други анимации - Dino Daycare и Boons and Curses.