Тази седмица списание Time обяви ежегодната си класация за Човек на годината. Малко преди големият победител (Джамал Хашоги и "пазителите" на истината) да стане ясен, разбрахме кой попада в челната десетка от претенденти. И там, за изненада или не, е и Меган Маркъл - на седма позиция.

Херцогинята на Съсекс може да е част от британския кралски двор едва от няколко месеца, но вече всички знаем за нея дори повече, отколкото бихме искали. Името й се спряга по медиите всеки ден с ново заглавие и затова от Time са решили, че мястото й е в топ 10.

Но как се прие това решение? По-скоро негативно. Причината - Меган е в образа по-скоро на светска личност, отколкото на човек с голямо влияние върху обществените процеси. Маркъл участва в различни инициативи, предимно за защита на правата на жените, но това остава на заден план заради личния й живот.

Снимка 384363

Източник: GettyImages

Разбира се, защитници на херцогинята също не липсват. Според тях Меган успя да предизвика нежна революция в кралския двор и да внесе модерен полъх. Неслучайно я наричат новата принцеса Даяна. Но дали това няма да й изиграе лоша шега...

Нека разберем и малко повече за мотивите на изданието, което класира Меган редом с Доналд Тръмп, когото тя никак не харесва.

Според Time, въпросът, който е на дневен ред сега, е не какво Маркъл ще направи за кралското семейство, а какво то ще направи за Маркъл. Тоест, тя е в изгодната позиция.

Ново изследване показва, че принц Хари в момента е най-популярната личност от кралския двор и нямаме съмнение, че това в голяма степен се дължи именно на съпругата му.

Снимка 383898

Източник: GettyImages

Първоначално тя бе просто една влюбена жена, но сега се превърна такава с голяма власт в ръцете. За да я получи обаче, се наложи да се раздели с цялата си предишна самоличност - прие католическата вяра, изтри профилите си в социалните мрежи, заряза актьорството.

Меган Маркъл, Британските модни награди и една неочаквана поява

Своеволията на Меган Маркъл

Херцогинята пак успя да ни изненада

Ролята на Рейчъл Зейн тя замени за тази на херцогиня и бъдеща майка на седмия подред наследник на британската корона. А дали ще устои на тежестта на кралската емблема, без да загуби себе си, ще разберем само от дистанцията на времето.