Вчера, 8 май, Меган Маркъл и принц Хари показаха сина си на света. Новороденият кралски наследник - Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, определено е умилителна гледка, но погледите ни, очаквано, бяха привлечени и от херцогинята.

Меган е свикнала да бъде център на внимание и определено знае как да провокира неспирни коментари по свой адрес. Е, и този път го направи - с бяла рокля тип тренч на Givenchy и обувки в телесен цвят Manolo Blahnik. А изборът й веднага бе тълкуван като неслучаен.

Снимка 422234

Източник: GettyImages

Ако сравним Маркъл с Мидълтън, безспорно херцогинята на Съсекс изглежда доста по-пухкава два дни след раждането, отколкото Кейт броени часове след като дари живот на третото си дете.

Именно тогава тя бе сериозно критикувана, че създава изкривени представи за това как всъщност изглежда една жена след раждането. В интернет пространството заваляха нелицеприятни снимки на други родилки, които се чудеха как коремът на херцогинята е изчезнал като с магическа пръчка.

Е, да, Кейт го бе прикрила с по-широка рокля - както и при предишните две изписвания. Както и принцеса Даяна след като роди първо Уилям, а после и Хари. Но Меган разби и тази традиция и стереотипът, че кралските майки не са като другите.

Снимка 422237

Източник: GettyImages

Всъщност, Маркъл не е като Мидълтън и лейди Ди. Тя избра да подчертае все още големия си корем (което е напълно в реда на нещата) с колана на роклята си. И вместо да заложи на тоалет в тъмната гама, който да прикрие килограмите, херцогинята на Съсекс направи смел избор в бяло, пише Insider.

Принц Хари, Меган Маркъл и първите снимки на сина им

Ето го бебето на принц Хари и Меган Маркъл

Чакането свърши

И смелостта й да не прикрива, а да подчертава следродителните си форми бе последвана от редица положителни коментари. Със сигурност херцогинята вече е любимка на всички настоящи и бъдещи майки, на които успя да вдъхне увереност. Още една голяма точка в полза на Меган.