Достатъчно е да споменем пълното й име, за да се досетим - Мая Рей Търман Хоук. 21-годишната актриса и певица е дъщеря на Итън Хоук и Ума Търман. Двамата се запознават по време на снимките на "Гатака" и и имат две деца - Мая и брат й Левон, преди да се разведат през 2005 г.

С майка си Ума Търман

Източник: GettyImages

С майка си Ума Търман

Името на Мая се появи в полезрението на медиите, след като тя се появи като Робин в трети сезон на хитовия сериал на Netflix "Странни неща".

Първата й роля е на Джо Марч в адаптацията на ВВС по "Малки жени" на Луиза Мей Олкът. Последната - на Линда Касабян във филма на Тарантино "Имало едно време в Холивуд". Тя е доста наясно с творчеството на режисьора - майка й Ума Търман е една от неговите музи.

Хоук страда от дислексия - причината да е сменила няколко училища, преди да попадне в артистичното Saint Ann's School в Ню Йорк, където започва да развива талантите си.

Един от тях е музиката - преди дни Мая Хоук пусна видеото към песента си To Love a Boy - романтична песен, за която Мая се е вдъхновила от филма "Призови ме с твоето име".

Очакваме с любопитство всяка следваща творческа крачка на Мая.