Откакто обяви, че се замисля за възможността да се занимава с политика, Матю Маконъхи не пропуска да изрази мнението си по обществено важни теми. Едно от последните му заявления обаче предизвика негативни коментари и реакции.

52-годишният актьор съобщи в интервюто си за DealBook Online Summit какво е мнението му за ваксинирането на деца между 5 и 11 години срещу Covid-19.

"Не бих го направил задължително. Искам да получа повече информация по въпроса", каза той. Последваха заглавия, в които се казваше, че Маконъхи е против ваксините, че вярва в конспирации и дори че е антиваксър.

Заради всичко това той се почувства длъжен да поясни какво е имал предвид и дали е против ваксините наистина. "Говорех единствено за ваксинирането на деца между 5 и 11 години. Това, което не е вярно и целеше единствено кликбейт заглавия, е че съм против ваксинирането на децата по принцип. Всъщност 13-годишният ми син Ливай е напълно ваксиниран срещу Covid-19".

Маконъхи пояснява, че той и съпругата му Камила Алвес също са ваксинирани. За момента в семейството им без ваксини са 11-годишната им дъщеря Вида и 8-годишният им син Ливингстън.