Адвокат от Ню Йорк заведе странно дело, обвинявайки Бен Афлек и Мат Деймън, че са преследвали и тормозили жена, чието име остава анонимно за момента, за да използват лични подробности от живота й в работата си, като дори са подслушвали дома й.

Според съдебните документи, с които разполагат DailyMail, жената обвинява Афлек и Деймън, че не само са подслушвали дома ѝ, но са я следили и наблюдавали, оставяйки я в страх, че ще бъде изнасилена или отвлечена.

В делото се твърди, че нейната самоличност и личен опит са били използвани за разработване на скечове в Saturday Night Live по времето, когато Афлек се е срещал с продуцента Линдзи Шукъс, както и във филми, продуцирани от Харви Уейнстейн. Обвинения са отправени и към брата на Афлек - Кейси, настоящата му съпруга Дженифър Лопес, актьорът Кевин Смит и Райън Сийкрест.

Снимка 571429

Източник: GettyImages

Жената твърди, че "произведение", издадено през 2023 г., включва изкуство, което съдържа репродукция на нейното "голо тяло", което тя идентифицира по белег, който е нейна "отличителна черта". Действията на жената са насочени и срещу Dimension Films, Disney, Lionsgate, Warner Bros и Paramount Pictures, като ги обвинява в небрежност и позволяване на плагиатството и тормоз.

Тя твърди, че е осъзнала приликите между собствения си живот и предаванията едва след като ги е гледала няколко пъти. Тя има значителни белези след автомобилна катастрофа през 1985 г. и страда от краткотрайна загуба на памет и физически ограничения.

Бен Афлек, Мат Деймън и какво правят двамата след сватбата на Бенифър

Какво правят Бен Афлек и Мат Деймън след сватбата

Приятел след пир се познава

През 2001 г. се присъединява към уебсайта на Деймън и Афлек, Project Greenlight, който е създаден, за да могат писателите да обсъждат своите идеи и да преглеждат предложенията за конкурси, откъдето смята, че са откраднати също няколко нейни.

Според заведеното дело тя е видяла прилики в живота си както в Saturday Night Live, така и в Mob Wives между 2010 и 2011 г. Съдебните документи посочват също, че е гледала "Петзвезден романс" от 2002 г. повторно, след като се е възстановила от нараняване, и е забелязала няколко прилики между себе си и героинята на Дженифър Лопес.

Снимка 585005

Източник: Instagram/mattandben

Също така се посочва, че в "Не казвай сбогом", в който участва Афлек, има събития и диалог, които отразяват нейния живот, както и няколко други предавания и филми.

Жената твърди, че двамата актьори включват в работата си герои с нейното първо име или подобно на него, които приличат на нея и на външен вид - "тъмна прическа или дълга до раменете коса с бретон, имат разстояние между зъбите и носят цветове на захарна тръстика."

Осен редица филми, в които намира прилика със себе си или със свои вещи, жената твърди също, че Деймън я е цитирал по време на обръщение в Масачузетския технологичен институт през юни 2016 г. Афлек пък е осиновил хъски и е носил тениска с пирамидите в Египет дни след като тя е казала в телефонни разговори през 2017 г., че иска да осинови куче-спасител и да види пирамидите.

Снимка 585012

Източник: GettyImages

Според документите и Мат Деймън, и Бен Афлек многократно са я следили на различни места, използвали са камери, за да я записват и телескопи, за да я наблюдават, като през 2015 г. е попитана дали домът й може да се използва като място за заснемане на филми.

AIR, Бен Афлек, Мат Деймън и трейлър на филма за Сони Вакаро и подписването на Майкъл Джордан с Nike

Бен Афлек и Мат Деймън в преследване на Майкъл Джордан

Трейлър на AIR

Жената иска обезщетения за нанесените щети. Тя завежда отделно дело през ноември 2022 г., което е отхвърлено през 2023 г. Новият й иск в Ню Йорк гласи, че обвиненията са актуализирани спрямо тези, направени предходната година.