Автобиографичната книга на Марая Кери вече е на пазара и се оказва доста по-сериозно четиво от историята на блясъка и успеха на една поп дива. Защото в The Meaning Of Mariah Carey певицата разказва и за някои откровено плашещи случки от миналото си. BBC обобщават някои от тях.

Домашното насилие

"Бях в детската градина, когато развих инстинкт да предусещам кога ще последва насилие", пише Кери. Тя споделя, че е била свидетел на многобройни побои между баща й Алфред и големия й брат Морган.

На шестгодишна възраст лично тя вика полицията, след като баща й пребива майка й. "Ако това хлапе оцелее, ще е цяло чудо", е била репликата на един от полицаите по неин адрес.

Расизмът

Марая Кери е дете на бяла майка и чернокож баща. Когато го рисува с кафяви моливи в училище, тя получава забележка от учителката, че е ползвала грешен цвят.

В тийнейджърска възраст по време на купон Марая е заключена в стая от съученичките си, които крещели пред вратата: "Негърка".

Сестра й се опитва да я накара да проституира

Голямата й сестра Алисън забременява като ученичка, отдава се на наркотиците и прави опити за самоубийство. Едно от гаджетата й се оказва замесен в мрежа за склоняване на момичета към проституция. Когато Марая е на 12 години, Алисън я оставя сама за през нощта с него.

Певицата не уточнява как точно се е измъкнала от ситуацията, но след излизането на The Meaning Of Mariah Carey Алисън отрича случката пред The Sun.

Първият й съпруг я третира като своя собственост

През 1993 г. Марая Кери се омъжва за Тони Мотола - изпълнителния директор на Sony Music. Той е човекът, благодарение на когото сключва звукозаписен договор. Той я кара да запише и коледен албум - All I Want For Christmas Is You, който се продава с милиони и до днес.

Но Мотола превръща дома им в крепост и не й позволява да излиза сама.

След като Марая записва ремикса на "Always Be My Baby" с Джермейн Дюпри и Da Brat в домашното си студио, тримата отиват да хапнат в Burger King. Мотола праща въоръжена охрана по петите им. Марая Кери се развежда с него през 1997 г.