За нови творчески проекти на Марая Кери така и няма новини, но най-актуалното около певицата за съжаление изобщо не е радостно.

Скоро ще ѝ се наложи да се яви в съда, където да се защитава от кънтри музикант, завел дело срещу нея и коледния ѝ хит от 1994 г. "All I Want For Christmas Is You".

Американецът Анди Стоун заявява, че пет години по-рано с групата му Vince Vance & the Valiants са пуснали песен със същото заглавие. В жалбата си той твърди също, че Кери и продуцентската ѝ компания "никога не са търсили или са получили разрешение" от него да използват заглавието. И за капак, обвиненията му към певицата са, че деянието е било "съзнателно и умишлено."

Не е известно кога музикантът и автор на текстове е разбрал за версията на Кери, но едва ли е било скоро - "All I Want For Christmas Is You" е една от най-популярните коледни песни. Още повече че всяка година около празника се завръща в класацията на Billboard Hot 100, като в последните три години е на първа позиция.

Предполага се, че Стоун просто е решил да се възползва от съвпадението в имената на песните и да се опита да задейства дело, за което е наел адвокати. А те, от своя страна, са се свързали с обвиняемите през април 2021 г.

По-скоро обаче изходът от процеса едва ли би бил успешен за Стоун. Заглавията на песни не са защитени от законите за авторското право и е често срещано явление песни на различни изпълнители да носят едно и също име.

"All I Want For Christmas Is You" например е заглавие не само на песента на Марая и на тази на Стоун, но също и на десетки други музикални творби, пише Insider.

А освен заглавието, американецът не е посочил да има каквито и да било други прилики между тази или останалите им песни.