Княгиня Мафалда Сакскобургготска е първата внучка на Симеон II и царица Маргарита и първородната дъщеря на княз Кирил.

Внучката на Симеон Сакскобургготски има страхотен глас и все по-упорито се налага в музикалната индустрия, като през последните години развива кариерата си в Лондон, САЩ и Мадрид.

Мафалда Сакскобургготска и Майкъл Корс на специално събитие

Какво събра Мафалда Сакскобургготска с Майкъл Корс

Какъв е скритият талант на княгинята

Майката на Мафалда - Росарио Надал, я насърчава да учи в престижния музикален колеж в Бъркли. През 2015 г. Мафалда издава първия си сингъл "Don't Let Go". Преди няколко месеца тя издаде и "Decir Adios" - първата си песен на испански, който е неин майчин език.

Мафалда е певица, пианист и композитор и от няколко години има доста участия в заведения в Лондон и Ню Йорк, като често краси кориците и на различни модни списание.

Макар за елегантната Мафалда да не се говори много, особено в България, тя е доста популярна в Испания. Именно от испанското издание на списание Hola разбираме, че царската внучка се е сгодила и то още през май 2021 г., но е решила да запази за известно време новината в тайна.

Тя е на път да се омъжи за дългогодишния си приятел Марк Абуслейман, който е британски финансист от ливански произход.

Мафалда и Марк се запознават в Лондон. След това двамата заминават за Бостън, където продължават образованието си. Внучката на Симеон Сакскобурготски учи в Бъркли, докато Марк следва компютърно инженерство в Харвард.

От изданието напомнят, че двамата са заедно от осем години и новината за годежа им е съвсем естествен развой на връзката им. Не става ясно кога точно ще се състои сватбата, но по всяка вероятност ще бъде в Майорка, откъдето е майката на Мафалда.

Мафалда Сакскобургготска, Harper's Bazaar Испания и една специална корица

Какво е общото между Мафалда Сакскобургготска и Шарън Стоун

Царската внучка споделя корицата на Harper's Bazaar Испания с американската актриса

Макар майка ѝ Росарио Надал и баща ѝ Кирил Сакскобургготски да са разведени, царският син също притежава къща на острова и през последните години живее основно там с настоящата си половинка - британската бизнесдама Катрин Бътлър.

С нетърпение очакваме още подробности за предстоящата сватба, а междувременно желаем много семейно щастие на двамата влюбени.