На наградите Грами, които се състояха по-рано през февруари, Мадона присъства, за да представи Ким Петрас и Сам Смит преди изпълнението им. Оказа се обаче, че зрителите решиха да прицелят вниманието си не толкова към двамата изпълнители на сцената, колкото към Мадона и подутото ѝ лице.

Мадона, Грами 2023, външният вид на певицата и отговорът ѝ за коментарите по нейн адрес

Как Мадона отговори на коментарите за "обезобразяването" си

Категоричната позиция на певицата

И докато мнозина спекулираха с пластичните операции, които си е била правила, самата тя сподели клипове от вечерта и се обърна към критиците си. По думите ѝ отново е "уловена в блясъка на възрастовото поведение и мизогинията, които проникват в света, в който живеем".

"Вместо да се съсредоточат върху това, което казах в речта си, което беше да благодаря за смелостта на артисти като Сам и Ким, много хора избраха да говорят само за мои кадри в близък план, направени с камера с дълъг обектив от фотограф на пресата. А това би изкривило лицето на всеки", пише Мадона в Instagram.

Певицата обяснява още, че никога не се е извинявала за нито един от творческите си избори, нито пък за начина, по който изглежда и се облича. А и няма намерение за започне тепърва да се извинява.

Явно Мадона наистина държи на думите си и не приема критиките сериозно. Доказателство за това е един от последните ѝ постове в Twitter. "Вижте колко съм сладка сега, след като подуването от операцията намаля", пише саркастично певицата към снимката, която е качила.

Мадона, Грами 2023 и стряскащият външен вид на певицата, който озадачи феновете ѝ

Стряскащият външен вид на Мадона

Певицата успя да шокира феновете си

По този начин нищо чудно тя да си "отмъщава" на медиите, за които твърди, че я унижават от началото на кариерата ѝ.

"...разбирам, че всичко това е изпитание. Радвам се, че проправям пътека, за да могат всички жени да имат по-добри и по-лесни времена през идните години", споделя Мадона в предишния си пост в Instagram.