64-годишната поп икона и дългогодишен защитник на ЛГБТ Мадона представи изпълнението на Ким Петрас и Сам Смит "Unholy" по време на наградите Грами преди броени дни. Вечерта беше особено важна, тъй като Петрас стана първата транссексуална жена, спечелила Грами отличие, което получи за най-добро поп дуо/групово изпълнение заедно със Сам Смит. 

Грами 2023, Бионсе, Адел, Виола Дейвис, Ким Петрас и историческите моменти от наградите тази година

4 исторически момента от наградите Грами тази година

С какво ще запомним церемонията тази година

Социалните мрежи обаче като че ли не обърнаха внимание на това постижение, а съсредоточиха цялото си внимание върху подутото лице на Мадона и спекулираха какви пластични операции си е направила.

Преди ден изпълнителката на "Vogue" и седемкратна носителка на Грами отговори на коментарите, като каза, че отново е "уловена в блясъка на възрастовото поведение и мизогинията, които проникват в света, в който живеем".

Мадона написа в Instagram, че макар първоначално да е искала да даде последната награда за вечерта за албум на годината, тя смята, че е било "по-важно" да представи изпълнението на Петрас и Смит, защото това е "момент, който прави история".

"Вместо да се съсредоточат върху това, което казах в речта си, което беше да благодаря за безстрашието на артисти като Сам и Ким, много хора избраха да говорят само за мои снимки в близък план, направени с камера с дълъг обектив от фотограф на пресата. А това би изкривило лицето на всеки", пише Мадона.

Певицата допълва, че за пореден път е поставена в контекста на възрастовите рамки и мизогинията, които проникват в света, в който живеем днес. Свят, който отказва да почита жените, които са навършили 45 години, и чувства необходимостта да ги накаже, ако те продължават да бъдат трудолюбиви, авантюристични и със силна воля, отбелязват от Yahoo Life.

"Никога не съм се извинявала за нито един от творческите избори, които съм направила, нито за начина, по който изглеждам или се обличам, и нямам намерение да започвам сега. Медиите ме унижават от началото на кариерата ми, но разбирам, че всичко това е изпитание. Радвам се, че проправям пътека, за да могат всички жени да имат по-добри и по-лесни времена през идните години", пише още Мадона. 

Мадона, Грами 2023 и стряскащият външен вид на певицата, който озадачи феновете ѝ

Стряскащият външен вид на Мадона

Певицата успя да шокира феновете си

Тя заимства реплика от Бионсе, която също счупи рекорди на неделната церемония, като пише: "Няма да разбиете душата ми. Очаквам с нетърпение още много години на подривно поведение, прекрачване на граници, противопоставяне на патриархата и най-вече време да се наслаждавам на живота си."