Мадона, която има 15.4 милиона последователи в своя Instagram, реши да използва профила си, за да публикува информация, според която има доказана ваксина за коронавируса, налична от месеци, но се пази в тайна, "за да може богатите да забогатеят, а бедните и болните да станат по-болни".

Тя прикрепи видео на американската лекарка Стела Имануел, която твърди, че хидроксихлорохинът е лекът, който ще ни помогне да се справим с COVID-19. Докторката посочва, че тя е излекувала 350 пациенти с коронавирус, като за целта е използвала антималарийното лекарство, както и че никой от тях не е починал.

През последните дни в интернет се разпространиха много клипове на въпросната лекарка, която хвали хидроксихлорохина, въпреки че според редица данни до момента лекарството не се е оказало положителен ефект срещу коронавируса.

Именно заради тази своя публикация от Instagram цензурираха Мадона за  разпространение на невярна информация, като изтриха въпросното видео от профила ѝ.

"Премахнахме това видео за отправяне на неверни твърдения относно лечения и методи за профилактика на COVID-19", заявява Раки Уейн - говорител на Instagram в изявление пред Billboard. Tой допълва, че всички хора, които са реагирали, коментирали или споделили видеото, ще видят съобщения, което ще ги насочи към достоверна информация за вируса.

Според BBC, преди публикацията да бъде премахната, Ани Ленъкс от Eurythmics коментира публикацията, като пише: "Това е пълна лудост !!! Не мога да повярвам, че одобрявате това опасно шарлатанство. Надяваме се, че вашият профила е бил хакнат и вие сте на път да го обясните".

Мадона, Аламалик Уилямс, Гай Ричи, Джаки Айнсли и семейното им събиране

Мадона и Гай Ричи отново заедно след 12 години

Дали са успели да заровят томахавката

Все още няма официално изявление от представител на Мадона относно въпросната публикация от нейна страна.