През ноември деветгодишният вундеркинд Лорен Симънс доби световна популярност, след като стана ясно, че малчуганът може да се превърне в най-младия висшист в историята.

До скоро Лорен бе студент в Техническия университет в Айндховен, Холандия, но тази седмица стана ясно, че преди няколко дни родителите му са го отписали от учебното заведение, пише Reuters.

Причината за това е, че от университета изненадващо са съобщили на семейството, че Лорен няма да може да завърши образованието си в по-рано, обещания срок.

Снимка 457421

Източник: Facebook / Laurent Simons

Позицията на учителите е, че Лорен има твърде много изпити, които трябва да вземе, ако иска да получи дипломата си преди да е навършил 10 години.

Рожденият ден на Лорен е само след няколко дни - на 26 декември, а от университета казват, че той ще трябва да остане и да учи поне до средата на 2020 г.

Това очевидно доста е подразнило родителите на момчето, които твърдят, че решението е опит на учебното заведение да запази Лорен за по-дълго.

Снимка 457422

Източник: Facebook / Laurent Simons

Майката и бащата на Лорен разкриват в интервю за Reuters, че детето им ежедневно получава по няколко покани от престижни университети по света и се е превърнал в своеобразна сензация в света на науката, до която всеки иска да се докосне. Те описват Лорен като "проект, в който всеки иска да участва".

Лорен Симънс - детето-гений, което на девет години завършва университет

Детето, което на девет години завършва университет

Момчето е с IQ 145

Все още не е ясно къде и как ще продължи образованието си деветгодишният гений, както и дали ще успее да подобри рекорда за най-млад висшист. Той принадлежи на американеца Майкъл Керни, който през 1994 г. е завършил университет на възраст от 10 години и четири месеца.