Измиване, тонизиране с лосион и нанасяне на подхранващ крем според кожата - в това, в общи линии, се състои грижата за лицето на повечето жени.

Ако сме Лиз Хърли обаче, нещата малко се усложняват - в скорошно интервю за британското списание Woman & Home актрисата и модел разказа, че слага крем на лицето и шията си по 10 пъти на ден!

Честно - и без това нямахме обяснение за това как е възможно да изглеждаш така на 53 години. Хърли пояснява, че нанася овлажняващ крем Estée Lauder (тя е рекламно лице на марката) по шест пъти на ден на лицето си и по 10 - на шията си.

Снимка 342694

Източник: GettyImages

Този режим, разбира се, поражда въпросителни. Дали почиства кожата си всеки път преди нанасяне (мие лицето си по шест пъти на ден??)? Носи ли грим, защото ако носи, трябва да го премахва и поставя преди и след всяко нанасяне? Има ли смисъл от подобен интензивен режим за кожата?

Лиз Хърли в завидна форма

Лиз Хърли в завидна форма

53-годишният модел публикува снимки в социалните мрежи

На последното отговарят дерматолозите: да овлажняваш кожата си по повече от два пъти на ден, особено ако е суха и ако е зима, има смисъл. Шията обаче няма нужда от по-специфична грижа от лицето. Е, едва ли ще стигнем до 10 нанасяния.