Има съвсем основателна причина Лейди Гага да се окаже не на една, а две корици на списание Vogue по едно и също време. И това е излизането на дългоочаквания нов филм на Ридли Скот с нейно участие "Домът на Gucci".

Докато чакаме да ги видим в края на месеца по кината, може да загреем с фотосесиите и интервюто на Гага за Vogue Великобритания и Vogue Италия. 35-годишната поп дива е корица на ноемврийския италиански и декемврийския британски брой на модната библия.

Любопитното е, че и двете фотосесии са снимани от Стивън Мейзъл, а за стайлингът им се е погрижил главният редактор на британското издание Едуард Енинфул. Гага пък е облечена в марките, в които я виждаме често в последните месеци - Schiaparelli и Valentino.

На корицата на Vogue UK тя е с къса синя перука, предизвикателна дълбоко изрязана рокля Schiaparelli Haute Couture и ярък грим, вдъхновен от 80-те и от екранната й героиня в "Домът на Gucci" Патриция Реджиани.

Във фотосесията може да я видим в още един екстравагантен тоалет на Schiaparelli Haute Couture, както и на една напълно гола снимка, на която е като брюнетка и излага на показ татуировките си.

Корицата на италианският Vogue е с италиански дизайнер - Гага, облечена в обемно пухено творение в розово на Valentino Des Ateliers Haute Couture. Гримът е минимален и вдъхновен от 70-те. Всичко това отново ни показва, че Гага е от малкото съвременни звезди, които могат да се преобразяват по всевъзможни начини и винаги да изглеждат достоверни.