След "Криминале" всеки един от филмите на Куентин Тарантино е истински шедьовър, който сякаш дава нова дефиниция на цели жанрове и отговаря на невероятно високи стандарти по отношение на забавление и режисьорски талант.

Тъй като Тарантино е един от любимите ни режисьори, ни беше изключително интересно да разберем кой филм той е посочил като най-добър за последните 10 години.

И въпреки че донякъде очаквахме режисьорът да се спре на някой от своите филми, все пак неговият избор е друг. В интервю за Premiere Куентин Тарантино споделя, че за него най-добрият филм, създаден през последното десетилетие е "Социалната мрежа" на Дейвид Финчър ( "Седем","Боен клуб" , "Зодиак", "Странният случай с Бенджамин Бътън"), който излезе през 2010 г. 

"Този филм е номер едно. Просто е най-добрият и смаза цялата конкуренция", убедено твърди Тарантино пред списанието.

"Социалната мрежа" разказва за създаването на Facebook през противоречащите си гледни точки на много умни млади мъже, всеки от които претендира, че е сред основателите.

Главните действащи лица са Марк Зукърбърг (Джеси Айзенбърг) - студентът от Харвард, който измисля уебсайта,  Едуардо Саверин (Андрю Гарфилд), някога близък приятел на Марк Зукърбърг, който осигурява парите за новооснованата компания, Шон Паркър (Джъстин Тимбърлейк) - първият човек, заемал поста президент на Facebook и близнаците Уинкълвос (Арми Хамър и Джош Пенс). Последните са състуденти на Зукърбърг в Харвард, които твърдят, че той е откраднал идеята им и го съдят за това.