След мълчание, продължило няколко месеца, Уил Смит се опита да се извини на Крис Рок и неговото семейство за случилото се на Оскарите.

Уил Смит, Крис Рок и коментарите след видеото с извинението на актьора

Уил Смит се извини, но приема ли го Крис Рок

Смята ли се за жертва комедиантът

Също така и да отговори на някои въпроси на фенове, които най-често е срещал през тези месеци. Е, не можем да кажем, че извинението му се получи точно както той си го е представял, защото реакциите след него не бяха особено добри.

Мнозина съзряха опит на актьора да изчисти имиджа си и да зарови най-накрая темата, за да може да продължи напред. От видеото разбрахме, че Смит се е опитал да се свърже с Крис Рок, но е получил отговор, че комедианта не желае да разговаря с него в момента, а когато е готов, това ще се случи.

В крайна сметка, важно е дали извинението под формата на видео е било по някакъв начин прието от Рок. Източници, близки до комедианта, казват пред Entertainment Tonight, че Крис Рок няма никакво намерение да се свързва с колегата си.

Отново източници поставят под съмнение и извинението на Смит. Твърденията са, че актьорът има нужда широката публика да му прости, а не комедианта. Пред People друг източник казва, че случилото се тормози повече Уил Смит, отколкото Крис Рок.

И че комедианта няма нужда да говори за шамара. А фактът, че се включва шеги за случилото се в шоутата си говори, че го е преодолял.