Точно преди Откритото първенство на Австралия тенис светът научи една не много приятна новина. Легендата на женския тенис Крис Евърт съобщи, че е болна от рак на яйчниците. Направи го в официалния си профил в Twitter.

"Чувствам се късметлийка, че лекарите го откриха на ранен етап и очаквам позитивни резултати от химиотерапията си", написа още 67-годишната Евърт.

Крис написа още, че е имала прекрасен живот, а сега е изправена пред предизвикателство, с което се надява да се справи с помощта на медицината. "Като човек, който винаги е имал контрол над живота си, сега нямам представа какво да очаквам от химиотерапията."

Евърт даде и съвет на последователите си да се интересуват от здравната история на семейството си, да се грижат за тялото си и да слушат какво им казва то. Очаква се тя да се включва онлайн от дома си с коментари по време на Откритото първенство на Австралия.

Американката Крис Евърт е носителка на 18 титли от Големия шлем и е била седем пъти номер едно в световния женски тенис - между 1974 г. и 1978 г., както и през 1980 г., и 1981 г.