Кралица Рания и принц Абдула са сред най-коментираните и обичани кралски двойки в света и това не е никак случайно. Двамата са заедно вече повече от три десетилетия, имат четири деца и са пример за това как една силна любов може да те дърпа напред и колко важно е винаги да имаш подкрепата на любимия човек.

Раджуа ал Хюсеин - йорданската принцеса, наследила елегантността на кралица Рания

Това ли е наследничката на кралица Рания

Принцеса Раджуа не отстъпва по стил

В последно време съпрузите имат много поводи за радост. Миналата година те омъжиха сина си принц Хюсеин, а преди месец разбрахме, че той и съпругата му Раджуа ал Саиф скоро ще стават родители. И докато тръпнат в очакване да станат баба и дядо, кралица Рания и принц Абдула отбелязаха и годишнина от своята сватба.

На 10 юни 1993 г. двамата се врекоха във вечна вярност в двореца Захран. И досега този ден се отбелязва като празник в Йордания. Още тогава съпругата на принца се затвърди като модна икона с нестандартната си и впечатляващ рокля на дизайнера Брус Олдфилд - един от любимите и на покойната принцеса Даяна.

Блестящият колан от сватбения тоалет на кралица Рания заблестя още веднъж, този път върху дъщеря й принцеса Иман на нейната предсватбена къна. А днес, три десетилетия по-късно, всички отново говорят за роклята на Рания, но по един друг повод - сребърния юбилей на съпруга й начело на монархията на Йордания.

В неделя, 9 юни, се състоя тържествената церемония по този повод. На нея присъстваха и принц Хюсеин, и съпругата му Раджуа ал Саиф, която се появи на публично място за пръв път, след като стана ясно, че е бременна. 

В речта си монархът отбеляза своите постижения, както и ролята на децата си в националните дела, както и тяхната решеност да дадат всичко от себе си в името на страната. Тези слова бяха приветствани от бурни аплодисменти, но със сигурност друго привлече по-силно вниманието на всички.

Кралица Рания се появи с рокля на йорданския дизахнер Лейт Малуф, който даде малко повече детайли около тоалета в профила си в Instagram. Той е създаден специално за нея и в него е вплетен много скрит смисъл. Като например копчетата на ризата наподобяват звездите, които са символ на надеждата и съединението в страната. 

Бюстието пък символизира силата и защитата, които страната получава в последните 25 години под ръководството на принц Абдула. Плисираната пола има ръчни декорации, изобразяващи пшеница - символ на просперитета, който има дълбоки корени с йорданското културно наследство.

Не по-малко впечатляващ бе тоалетът на снахата на кралица Рания. Бременната Раджуа ал Саиф се довери на саудитския дизайнер Хонайда Серафи. Тя също сподели, че е горда от привилегията да бъде част от тържествата.

Тоалетът на съпругата на принц Хюсеин е продукт на над 120 часа ръчен труд и символизира културното наследство, миналото, настоящето и бъдещето на страна. Четирите цвята на йорданския флаг са включени в бродериите и са комбинирани със сребърни нишки. А основният червен цвят и избран като символ на династията на хашемитите, пише The National News.

Принцеса Иман, най-голямата от дъщерите на кралица Рания и принц Абдула, също впечатли със специален тоалет. Нейният е дело на дизайнера Еделина Джойс, кяото неведнъж е обличала и съпругата на монарха. Сивата рокля също има по себе си много специални детайли със скрито значение. И очевидно кралицата има все по-голяма конкуренция в лицето на най-близките си жени.