Може и да не е толкова популярна колкото британската, но нидерландската монархия също има вековни традиции. Които се променят в крак с времето. Настоящият нидерландски крал Вилем-Александър например е женен за аржентинка от неблагороднически произход.

Вилем-Александър и необичайният рожден ден на краля на Нидерландия

Необичайният рожден ден на крал Вилем-Александър

Или как отбелязват Деня на краля в Нидерландия

Именно на кралица Максима ще е посветен нов сериал, чиито снимки вече започнаха. Името му Máxima Zorreguieta: Motherland е също като книгата на Марсиа Луитен, излязла през 2021 г. - точно на нея ще е базирана историята в продукцията.

Началото на действието започва още от детството на Максима в Буенос Айрес, проследяват се спорните връзки на баща й Хорхе Сорегиета с военната хунта в Аржентина, преместването на семейството в Ню Йорк и запознанството на Максима с Вилем-Александър.

Кралят и кралицата на Нидерландия на коронацията на крал Чарлз

Източник: GettyImages

Кралят и кралицата на Нидерландия на коронацията на крал Чарлз

Máxima Zorreguieta: Motherland ще се състои от шест епизода по 50 минути, а аржентинската актриса Делфина Чавек ще влезе в ролята на настоящата нидерландска кралица. Холандецът Мартийн Лакемиер ще е в ролята на крал Вилем-Александър. Премиерата се очаква догодина, съобщават Royal Central.