Освен че събра много от кралските величия на Европа на едно място, погребението на последния гръцки крал Константинос Втори стана причина да бъде повдигната една позабравена тема от миналото.

Кралица Максима, погребението на Константинос Втори и неочакваният детайл от тоалета на нидерландската кралица

Кралицата, която изненада всички по време на погребение

Когато един моден аксесоар значи много

Кралица Летисия, която присъства на погребението в Атина заедно със съпруга си, беше забелязана в компанията на принцеса Мари-Шантал, като двете демонстрираха топли отношения помежду си.

Каква е връзката им с гръцкото кралско семейство? Летисия е снаха на предишната испанска кралица София, която пък е сестра на покойния крал Константинос. Мари-Шантал е омъжена за принц Павлос - първородният син на Константинос, която в момента вече е глава на гръцкото кралско семейство.

Мари-Шантал със съпруга си

Източник: GettyImages

Мари-Шантал със съпруга си

Приятелските отношение на двете дами изненада мнозина, защото в миналото те са имали индиректен конфликт. Става дума за случка от 2018 г., когато Летисия е забелязана да застава пред фотографите, които се опитват да снимат свекърва й София, прегърнала внучките си Леонор и София в края на великденската служба.

Случката се развива в катедралата в Палма де Майорка и има продължение. Малко след това кралица София целува малката Леонор по челото, а Летисия бърза да избърше с ръка мястото на целувката.

"Никоя баба не заслужава подобно отношение", пише като коментар на случилото се в Twitter Мари-Шантал. Очевидно обаче този случай е останал в миналото и сега испанската кралица и гръцката принцеса се държат като приятелки, пишет People.