Кралица Летисия навърши 50 години на 15 септември и изглежда страхотно. Въпреки че от време на време споровете за нейната слабост се възобновяват, истината е, че тя има завидна физика.

Разбира се, не всичко е въпрос на генетика, тъй като Летисия от години спазва диета и именно тя я поддържа толкова слаба. А от The Objective ни разкриват и с какво точно се храни.

Диетата на кралица Летисия

Испанската кралица е верен последовател на диетата Периконе, създадена от д-р Николас Периконе. Този режим, който се спазва и от известни личности като Ума Търман, е показателен не само за поддържане на добра фигура, но и за избягване на страховитите бръчки и отпуснатост, които неизбежно се появяват с годините.

Снимка 600538

Източник: GettyImages

Диетата, която спазва Летисия, се състои от хранене преди всичко на:

  • Плодове: най-вече ябълки, авокадо и круши.
  • Зеленчуци: най-вече зеле, карфиол и спанак.
  • Бобови култури: леща и нахут.
  • Ядки: на малки порции и най-вече орехи.
  • Животински протеин: яйца, миди, риба и червено месо на скара или фурна.
  • Нискомаслени млечни продукти, като мляко или кисело мляко.
  • Овесени ядки, сусам и ленени семена, идеални за режими за отслабване.
  • Всякакви подправки.
Снимка 600541

Източник: GettyImages

Тези храни ежедневно присъстват в ястията на кралицата на Испания. Както виждаме, има забранени храни, като прости въглехидрати или всяка храна, приготвена с брашно, захар или подсладители.

Принцеса Леонор, крал Фелипе, кралица Летисия, инфанта София и връчването на наградите "Принцесата на Астуриас"

Кой засенчи кралица Летисия

Поредна забележителна изява на Леонор

По този начин списъкът със забранени храни за кралицата е обширен, тъй като това изключва всички видове хляб, бисквити, пържени храни, пица, картофи, ориз, сладолед, безалкохолни напитки... Тези ограничения обикновено се прилагат и към диетата на нейните дъщери. А и е добре известно, че тя не обича Леонор и София да ядат сладкиши или каквито и да било преработени продукти.

Снимка 600537

Източник: GettyImages

Закуска, обяд и вечеря: винаги с протеини

Списъкът с разрешени храни на кралица Летисия може да се комбинира помежду си. Всъщност режимът на Периконе го установява. По-конкретно, протеинът трябва да бъде включен в трите основни хранения за деня.

Така Летисия винаги включва месо или риба на обяд и вечеря. А за закуска винаги яде омлет от три яйца, най-вероятно без два жълтъка.

Снимка 600540

Източник: GettyImages

Пристрастието на кралицата към храни, богати на протеини - като месо, риба и яйца - и пълното елиминиране на всякакви преработени храни, изглежда е тайната на нейната слабост. Протеиновите храни спомагат за ускоряване на метаболизма с до 30% за няколко часа след консумацията им. Това е отразено в многобройни изследвания, които показват, че тези храни допълнително увеличават термичния ефект на тялото, тоест количеството калории, необходими за тяхното смилане и преработка.

Кралица Летисия, полата с дупка, роклята с гол гръб и все по-спорните й модни решения

Критиките, които все по-често получава кралица Летисия

Започна ли да бърка с модните си решения

Много от протеините при режима на Летисия, се набавят от бобови растения, които са богати и на фибри. Не са малко проучванията, които показват, че високото съдържание на протеини в тези храни води до по-голям разход на енергия от тялото при смилането им, в сравнение с тези, които имат по-малко протеини. И по-конкретно, едно проучване установява, че хората, които следват диета, богата на бобови растения, ускоряват метаболизма си и губят много повече килограми само за осем седмици.