Кралица Летисия може и да е една от най-чаровните и елегантни жени на света, но Испания си има нова любимка - дъщеря й. Принцеса Леонор за пореден път участва в обществено събитие в ролята си на престолонаследничка и, както винаги, се представи забележително.

Кралица Летисия, принцеса Леонор, инфанта София и посещението им в Сантяго де Компостела

Трите грации на Испания

Кралица Летисия и двете й дъщери на посещение в Галисия

Леонор, която днес навършва 17 години, връчи наградите "Принцесата на Астуриас" на тържествена церемония заедно с баща си крал Фелипе, майка си и по-малката си сестра инфанта София.

Кралското семейство е в столицата на региона Овиедо, която е и родният град на Летисия. Към тях се присъедини майката на Фелипе кралица София, както и майката на Летисия Палома Рокасолано.

Снимка 593157

Източник: GettyImages

Церемонията по връчването на наградите се състоя в театър Campoamor, като сред лауреатите бяха архитектът Шигеру Бан, полският журналист Адам Михник, Олимпийската фондация и олимпийския Отбор на бежанците, представен от председателя на МОК Томас Бах.

Снимка 593158

Източник: GettyImages

Всички призове бяха връчени от принцеса Леонор, която изнесе и кратка реч за значението на постиженията, отличени от наградите и колко е важно да продължаваме да се учим във всеки момент от живота си, съобщават от Royal Central.

Уикендът за кралското семейство продължи в Овиедо, където те участваха във връчването на още една награда - Premio al Pueblo Ejemplar de Asturias, и се срещнаха със събралите се да ги видят местни жители.