След дълга лятна ваканция, която прекара в замъка Балморал, Елизабет Втора се върна към работния си график, който в последните седмици се оказа доста натоварен. Кралицата имаше няколко пътувания и десетки срещи и очевидно малко се е надценила.

Кралица Елизабет Втора, платиненият юбилей и съветът да спре алкохола

Кой отказа кралицата от чашката

Слуша и изпълнява

Преди дни тя отказа да приеме наградата "Възрастен човек на годината", защото се чувства млада. Но 95-те години, на които всъщност е, си казаха думата.

Според информация в британските медии, Елизабет Втора е била посъветвана от лекарите си не само да откаже напълно алкохола, но и да си вземе известно време почивка, което значи да отмени и някои от предстоящите си ангажименти, сред които и планираното пътуване до Северна Ирландия.

Снимка 551048

Източник: GettyImages

Пояснено бе, че това са превантивни мерки, за да се избегне пренатоварване, което може да окаже негативен ефект върху здравословното състояние на кралицата. Междувременно пък стана ясно и че тя е прекарала една нощ в болница - нещо, което не й се е случвало от осем години.

След това Елизабет Втора се е върнала в замъка Уиндзор, където очевидно ще трябва да се отдаде на почивка по съвет на лекарите. Повече подробности за здравословното й състояние на този етап не се съобщават, само се уточнява, че няма нищо общо с COVID-19, предава Reuters.

Елизабет Втора, принц Андрю и как кралицата тайно подкрепя делото срещу сина й

За какво Елизабет Втора харчи тайно милионите си

Нейни са си, тя си преценява

Посещението в болнично заведение най-вероятно е било превантивна мярка и свързано с контролни изследвания, направени на кралицата. Самата тя е изразила разочарование, че няма да може да посети Ирландия, но сме сигурни, че скоро отново ще се върне към публичния живот.