Кралица Елизабет Втора и принц Филип са съпруг и съпруга от повече от 70 години, имат четири деца и са поддръжници на обещанието "Докато смъртта ни раздели".

Животът им преминава доста по-различно от този на всяко средностатистическо семейство, защото тя е начело на британската монархия вече 67 години, а той е плътно до нея в добро и зло. А всяка подробност за личния им живот извън публичния образ, който добре познаваме, е повече от любопитна.

Наскоро научно изследване потвърди предположението, че сънят в отделни стаи е една от тайните на дългия и щастлив брак. Оказва се, че кралицата и принц Филип са живото доказателство за това.

Снимка 441413

Източник: GettyImages

Двамата съпрузи имат отделни спални, в които прекарват нощите си. И това въобще не значи, че имат разрив във взаимоотношенията. Просто следват традиция от миналото.

Във Великобритания, а и не само, една от привилегиите за висшето общество е възможността всеки да има отделна стая, в която да си почива истински. Затова е общоприето съпрузите да спят отделно, освен когато нямат желанието да прекарат нощта заедно, разбира се, пише The Sun.

Елизабет Втора, принцеса Ан и какво не знаем за дъщерята на кралицата

Дъщерята на кралицата, за която знаем прекалено малко

А пък днес има рожден ден

Този признак на благосъстояние - притежаването на дом с достатъчно на брой стаи, всъщност има положителен ефект върху здравето и брака, защото партньорите наистина се наспиват пълноценно и се избягват ежедневните битови скандали, защото сме останали отвити или защото партньорът ни хърка.