Коронавирусът не само обърка плановете на много от нас, но доведе и до финансови загуби. И в тази ситуация няма значение дали си обикновен човек, или кралица Елизабет Втора - всички са потърпевши.

Приходите на кралското семейство на Великобритания идват под една или друга форма от гражданите. А един от начините за натрупване на богатство е благодарение на таксите, събирани от туристи за посещения в дворците. Именно оттук идва и голямата загуба.

Заради пандемията всички разходки в кралските домове бяха отменени до края на лятото. А главата на кралските домакинства предупреди, че това ще доведе до намаляване на приходите с 1/3 или с около 18 милиона паунда, което си е сериозен спад.

Снимка 480161

Източник: GettyImages

Миналата година кралският двор отчете приходи от близо 70 милиона паунда от такси за туристи и продадени сувенири. Но настоящата ситуация е доста по-различна и много хора от персонала на Бъкингамския дворец например ще останат без заплати за известно време, пише Daily Mail.

Най-вероятно и ремонтът на емблематичната сграда в центъра на Лондон, оценен на 33 милиона паунда, ще премине доста по-скромно или ще бъде отложен във времето.

Основният приход на короната сега остават кралските имоти и земи, които се дават под наем и аренда, и също генерират милиони на месец. А в Суверенния грант, който се попълва от данъкоплатците и покрива официалните разходи на кралското семейство, миналата година бяха събрани над 82 милиона.

Коронавирусът, кралица Елизабет Втора и слага ли край на официалните си ангажименти

Ще видим ли отново кралица Елизабет Втора

Корона срещу корона

Все пак, сега и разходите на кралското семейство спаднаха доста, защото голяма част от тях отиват за пътувания, които не е ясно дали ще бъдат възстановени до края на годината. Затова няма място за особени притеснения, а кралицата със сигурност няма да фалира.