От близо два месеца кралица Елизабет Втора живее в самоизолация в замъка Уиндзор заедно със своя съпруг принц Филип. Пандемията от COVID-19 отложи десетки публични ангажименти и пътувания на главата на монархията във Великобритания. А възстановяването им в този вид, с който бяхме свикнали досега, е поставено пред голяма въпросителна.

Кралицата е в най-рисковата група и заразяването с новия коронавирус може да й струва живота. Въпреки че е в добро здравословно състояние, никой не би поел подобрен риск. Притесненията са станали още по-големи след като синът на кралицата принц Чарлз се зарази най-вероятно на някой от многобройните си ангажименти, включващи срещи с десетки хора.

За свое добро и за това на монархията, Елизабет Втора замени срещите очи в очи и публичните изявления с такива на запис. А появите й на живо засега са отменени за неопределен период от време, пише Harper's Bazaar.

Снимка 478891

Източник: GettyImages

Най-вероятно кралицата няма да пожелае да се върне към обичайния си ритъм докато не бъде създадена ваксина срещу COVID-19, която е доказано ефикасна и тя не й бъде поставена. До този момент обаче вероятно ни делят години, затова шансът повече никога да не видим как кралицата маха на тълпата е доста голям.

Все пак, тя наскоро навърши 94 години и е въпрос на време да предаде короната и цялата власт на своя син принц Чарлз. И макар някои да смятат, че това няма да се случи, докато Елизабет Втора е жива, други вече са убедени, че този момент е все по-близо.

Принц Хари, Меган Маркъл и как отбелязаха рождения ден на кралица Елизабет Втора

Необичайният поздрав на Хари и Меган към кралицата

И един по-различен празник

Засега кралицата не е изоставила своите ангажименти и ги върши от разстояние. Но настоящото й отсъствие е най-дългото през 68-те години, в които е начело на британското кралско семейство.