Днес се навършват точно десет дни от официалната абдикация на кралица Маргрете Датска. На престола вече е синът й Фредерик, като още първите му дни като монарх започнаха с редица ангажименти.

Крал Фредерик Десети - как протече абдикацията на кралица Маргрете и възкачването на трона на сина й

Да живее крал Фредерик Десети

Дания има нов монарх и държавен глава

Един от тях беше изпращането на поздравителни картички на поданиците му, които навършват 100-годишен юбилей. Именно на една такава картичка виждаме и новия подпис на 55-годишният Фредерик.

Името на новия крал е последвано от главно R, което идва от латинското rex - "крал". По същия начин се подписва и британския крал Чарлз, който поставя R след името си на всички официални документи.

По същия начин се подписваха и предишните монарси на Дания и Великобритания кралица Маргрете и кралица Елизабет Втора. И двете добавяха латинската буква за кралица - regina. Любопитното е, че същото прави и съпругата на Чарлз.

Камила поставя R след подписа си, откакто съпругът й стана крал. Тя обаче е само кралица-консорт, а не монарх или кралица-регент. Единствено във вторите два случая е допустимо да използва R, пишат People.