Рокадите в английския кралски двор продължават. Страната вече има нови принц и принцеса на Уелс - Уилям и Кейт Мидълтън, а доскорошният принц на Уелс вече е крал Чарлз III, като съпругата му Камила е кралица-консорт.

Крал Чарлз III, престолонаследникът принц Уилям и кои са останалите по ред за британския престол

Игра на тронове - кои са наследниците на английския престол

Кой следва след крал Чарлз III

Освен промяната в титлата, Чарлз и Камила сменят жилището си - вероятно съвсем скоро ще се настанят в Бъкингамския дворец.

Което пък означава, че доскорошният им дом Кларънс Хаус остава... безпризорен. Според информацията на Guardian цялото домакинство и всичките служители на имението са получили предупреждение за съкращение.

Снимка 587502

Източник: GettyImages

Това се е случило в понеделник, 12 септември. Става дума за около 100 души персонал, сред които са лични секретари на Чарлз и Камила, финансовият и комуникационният отдели на Кларънс Хаус, както икономите и цялата прислуга в дома.

Чарлз по време на бдението край ковчега на кралицата

Източник: GettyImages

Чарлз по време на бдението край ковчега на кралицата

Много от тези хора служат в домакинството от няколко десетилетия, като повечето са предполагали, че служителите на Кларънс Хаус ще се "слеят" с тези, които ще обслужват Чарлз и Камила в Бъкингамския дворец.

Новината им е била съобщена от личния секретар на краля сър Клайв Алдъртън, който обаче е обещал подкрепа и съвети на служителите на Чарлз, които останат без работа.