Коронацията, цялата подготовка за събитието плюс посрещането на хиляди важни гости вероятно е изтощило крал Чарлз. А и все пак той се възкачи на престола на 73 години. Затова не е учудващо, че планира почивка, през която да се възстанови от напрежението.

Защо крал Чарлз и Камила ще имат и втора "коронация" в Шотландия

Защо Чарлз и Камила ще имат втора коронация

Когато поданиците в Шотландия имат нужда от допълнително внимание

Изненадите покрай нея са две. Първо - кралят заминава сам, без съпругата си Камила. И второ - ваканцията му ще е в съседна на България държава. От 2006 г. той притежава къща в Трансилвания, Румъния, и именно там ще бъде през юни.

Позната като Синята къща, тя се намира в селцето Вискри и се отдава под наем във времето, когато не се използва от Чарлз. Можем да видим условията за престоя там, както и повече снимки, на профила й в сайт за резервации.

Снимка 620380

Източник: Facebook/viscri32barn

Чарлз все още като принц е на посещение в Трансилвания през 1998 г., когато се влюбва в цялата област и почти непокътната природа тук. Blue House, която закупува, има седем стаи и е реставрирана в типичния за района стил.

Снимка 620381

Източник: Facebook/viscri32barn

Очаква се по време на престоя си кралят да се храни с произведена в региона храна, както и да участва като жури в състезание по косене на ливади, пишат Daily Mail. Чарлз е собственик на още един имот в Румъния - ферма в село Заланпатак в Карпатите.