Лимитираните колекции на Кралския монетен двор винаги са се радвали на интерес и са имали колекционерска стойност. Последно с монети бяха почетени героите от поредицата за Хари Потър, няколко вида динозаври, Дж. Р.Р. Толкин, Китайската нова година и герои от "Междузвездни войни".

Принц Уилям, 40-ият му рожден ден и юбилейната монета в негова чест от Кралския монетен двор

Когато принц Уилям навърши 40

Специалната монета, която отбелязва повода

Една от последните монети, които бяха изсечени във Великобритания, са в чест на Джордж Майкъл. Покойната поп икона получи в своя чест няколко различни дизайна, като на всички е изобразен с характерната си прическа, набола брада, слънчеви очила и обица с кръст.

"Исках детайлен портрет, който да улавя харизматичното му излъчване - бях убедена, че ще включа слънчевите очила", казва дизайнерката на монетите Сандра Деиана.

Самият крал Чарлз е дал одобрението си за колекцията монети, както може да се види в протоколите от последната среща на личния му съвет. 

Снимка 655335

Източник: GettyImages

Новината за монетите с Джордж Майкъл се прие отчасти с изненада - изпълнителят на "Freedom" беше личен приятел на принцеса Даяна, първата съпруга на Чарлз. Това обаче не е повлияло на решението на краля.