На 29 март Чарлз и Камила пристигнаха на първото си посещение в чужбина в ролята им на крал и кралица-консорт на Великобритания. Те пристигнаха в Берлин и бяха посрещнати тържествено край Бранденбургската врата от президента на Германия.

Крал Чарлз Трети и Камила пристигнаха на държавно посещение в Германия

Крал Чарлз най-после го направи

Новият монарх е на първо посещение в чужбина

Днес, 30 март, програмата на Чарлз беше натоварена. Сутринта той изнесе реч пред Бундестага, малко по-късно посети временен център за настаняване на украински бежанци в Берлин.

След това с Камила се озоваваха на популярния пазар на Витенбергплац, където пробваха немска земеделска продукция.

Снимка 612416

Източник: GettyImages

Предишният ден също беше натоварен с държавен прием в двореца Белвю, където Камила се появи с диамантената огърлица на покойната си свекърва кралица Елизабет. Малко преди това Чарлз и президентът на Гермация Щайнмайер заедно посадиха дърво пред двореца.

Снимка 612413

Източник: GettyImages

Безспорно най-любопитни се оказаха срещите на британските монарси с обикновеното немско население, което присъстваше както пред Брандебругската врата, така и по време на останалите им посещения на публични места в Берлин.

Снимка 612414

Източник: GettyImages

На видео, качено в Twitter, се вижда как млад мъж се здрависва с Чарлз и се опитва да му подари хартиена корона на Burger King. "Това е за вас, ако го искате", казва младежът, на което кралят отговаря: "Не, добре съм и така", цитират го от People.

Дали това е добронамерена или не съвсем добронамерена шега няма как да знаем. Факт е, че 74-годишният Чарлз, който стана крал на Великобритания след смъртта на майка си през септември 2022 г., все още не е официално коронован. Церемонията по коронацията предстои на 6 май.