Миналата седмица дълго подготвяното първо държавно посещение на крал Чарлз и съпругата му беше осуетено. Двамата трябваше да пристигнат на 26 март в Париж, но заради протестите срещу пенсионната реформа във Франция пътуването им беше отменено.

Протестите в Париж промениха плановете на крал Чарлз и Камила

Разочароващо развитие за Чарлз и Камила

Когато дори кралят е принуден да се съобрази

Така първата визита в друга държава на новия крал на Великобритания се оказа в Германия. Чарлз и Камила пристигнаха този следобед, 29 март, в Берлин. И бяха посрещнати с почести, присъщи за монарси.

21 топовни салюта поздравиха краля и кралицата-консорт още на летището на немската столица. На стъпалата на самолета те бяха посрещнати от държавния секретар Дьорте Дингер, шефът на държавния протокол на Германия Тил Кнорн и британския посланик в Германия Джил Галард.

Снимка 612266

Източник: GettyImages

Тържественото посрещане продължи и на едно от най-известните места в Берлин - Бранденбургската врата. Там Чарлз и Камила бяха приветствани от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Бюденбендер.

Снимка 612264

Източник: GettyImages

Кралски анализатори пък веднага забелязаха индиректния начин, по който Камила отдаде почит на Елизабет Втора. Кралицата-консорт беше облечена в палто в светло тюркоазен цвят и шапка с перо от паун. Точно в същия цвят и със същата декорация на шапката е била облечена покойната кралица при последното си посещение в Германия, коментират от Royal Central.