Певицата Кортни Лав е поредната публична личност, която подкрепя Джони Деп в този тежък за него момент - съдебното дело срещу бившата му съпруга Амбър Хърд.

Оливия Родриго, Кортни Лав и скандалът между двете заради снимката за Sour Prom

Защо Кортни Лав нападна Оливия Родриго

И къде сбърка младата изпълнителка

57-годишната певица, популярна най-вече като съпруга на покойния музикант Кърт Кобейн, сподели, че винаги ще бъде задължена на актьора. В дълго, емоционално видео, споделено в YouTube в събота, 21 май, Кортни припомня как Джони Деп буквално е спасил живота ѝ.

Това се е случило в далечната 1995 г. И макар и двамата до момента да не се познават лично, Джони ѝ се притича на помощ, след като тя изпада в тежко състояние след злоупотреба с наркотици и алкохол - близо до неговия клуб в Лос Анджелис The Viper Room. Тогава той ѝ е оказал първа помощ, правейки ѝ сърдечен масаж и изкуствено дишане.

По това време, година след смъртта на Кърт Кобейн, Кортни е самотен родител на дъщеря им Франсис Бийн и се бори с тежка наркотична зависимост. Инцидентът поставя началото на приятелство между Кортни и Джони, които си помагат и подкрепят взаимно през годините.

Настоящето емоционално послание идва на фона на текущото съдебно дело на Джони, в което той съди бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета, след твърденията й, че е малтретирана от актьора.

Амбър Хърд, Джони Деп, Уитни Хърд Енрикес, Елън Баркин, Трейси Джейкъбс, Мелани Инглисис и новите свидетелски показания по делото

Един за всички - всички срещу Джони Деп

Амбър Хърд напада отново

По отношение на това, Кортни казва, че би съчувствала на Амбър, ако твърденията ѝ са истина. И се надява правосъдието бъде на правилната страна, пише Hollywood Life.