Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е на път да дари съпруга си принц Уилям с трето дете. За няколко години тя успя да се превърне в модна икона, любимка на поданиците на кралския двор и, според някои, втората принцеса Даяна.

Снимки на Кейт от бурната й младост се котираха доста успешно в началото на връзката й с принц Уилям. Двамата се запознават в университета, което само по себе си е знак, че Мидълтън не идва от обикновено семейство, щом може да учи наравно с наследник на короната.

Снимка 350552

Източник: GettyImages

Тези не особено представителни снимки вече не представляват интерес за никого. Но когато стане дума за пари, интерес винаги има. Оказва се, че и при Кейт пари винаги е имало. Разбира се, сега са доста повече.

Днес нетното състояние на Мидълтън се смята, че е между пет и седем милиона долара. Това са данни на компанията Wealth-X, цитирани от Money. Според други източници, сумата може да е и около 10 милиона, като говорим само за кеш, а не за акции, скъпоценности и произведения на изкуството.

Все пак, това състояние е доста по-малко в сравнение с богатството на принц Уилям. То се оценява на 30 до 40 милиона долара, отново според Wealth-X, като около 20 от тях са в кеш.

Снимка 350554

Източник: GettyImages

По-голяма част от състоянието на Кейт е натрупано именно в периода преди да стане съпруга на принц Уилям. Това става възможно благодарение на семейната фирма Party Pieces, създадена от нейните родители. Тя се занимава с търговия с парти артикули, в която дейно участие е взимала и самата херцогиня.

Благодарение на това бизнес начинание, Кейт и Пипа са се изучили в елитно училище, където образованието за едно дете излиза към 350 хиляди долара. А след това бъдещата херцогиня се запознава с принц Уилям в престижния университет Сейнт Андрюс.

Защо Кейт Мидълтън е винаги с палто

Защо Кейт Мидълтън е винаги с палто

Не, не е заради ниските температури

Днес семейният бизнес се оценява на около 50 милиона долара, и то най-вече заради позицията на Мидълтън в обществото и кралския двор. След сватбата тя замени дома си за милион-милион и половина долара за 20-стаен апартамент в двореца Кенсингтън.