Няма спор, че Кейт Мидълтън е съвременната модна икона в британския кралски двор. Но като негов представител, тя следва не само тенденциите, но и стриктния етикет на поведение. А някои правила в него будят недоумение.

Притежателка на богат гардероб и почитателка не само на висшата мода, но и на дрехите на народни цени, през зимните месеци Кейт Мидълтън събира погледите само и единствено с палтата си от актуалните колекции на известни дизайнери.

Снимка 339061

Източник: GettyImages

Били те решени в каре, ярко червено, синьо или зелено, херцогинята на Кеймбридж показа добър вкус и при избора на връхни дрехи. А те всъщност са от съществено значение за цялостната й визия, когато навън не става за рокля и сако.

Причината е, че на съпругата на принц Уилям, както и другите дами с нейната съдба, не им е позволено да си събличат палтата на публични места. Самото действие не изглежда никак женствено и не е подходящо да се извършва пред публика.

Снимка 339063

Източник: GettyImages

Заради това правило ставаме свидетели на редица любопитни ситуации, в които Кейт Мидълтън е принудена да стои с часове с иначе прекрасното си палто по време на официална среща на закрито. Не й завиждаме за правила, но определено колекцията й от палта си е за завист, пише Cosmopolitan.