Церемониите по раздаването на филмови и музикални награди, както и фестивалите, посветени на същите теми, привличат голяма аудитория. Това ги превръща в платформа не само звездите да демонстрират бляскави тоалети, но и да привлекат вниманието към важни каузи и проблеми.

Златен глобус, бременни актриса, необичайни костюми - модните тенденции на тазгодишната церемония

3 модни урока от червения килим на Златен глобус

Костюмите са на почит

Ако имат това желание, разбира се. Май не видяхме нищо подобно на отминалите церемонии за Грами или Златен глобус. Затова пък в Италия последните два дни минават под знака на "скандалните" тоалети на водещата на фестивала "Сан Ремо".

Тя е Киара Ферани - един от най-известните модни инфлуенсъри не само в Италия, но и по света. Беше избрана да води откриващата вечер на фестивала за италианска песен на 7 февруари в театър "Аристон" и ще е водеща и на последната вечер на 11 февруари.

Вместо да се облече в последните творения на модните дизайнери, Ферани работи в креативния директор на Dior Мария Грация Чиури за създаването на няколко специални тоалета, които да да "говорят" на зрителите по някои важни теми.

Първата е пищна черна рокля с бяла наметка, на която има надпис Pensati Libera - "мисли свободно". Посланието е насочено към жените, които искат да излязат извън общоприетите рамки, които им налага обществото, пишат Elle Italia.

Вторият тоалет на Киара вероятно е най-скандалния - рокля, която имитира голото й тяло. Идеята - че всяка жена държи правата над собственото си тяло и видът й си е нейна работа. Както и че начинът, по който се обличаме не е открита "покана" към мъжете да правят с телата ни каквото си искат.

Другите две рокли, с които Ферани излиза на сцената на Сан Ремо, са бяла дълга рокля с бродерии с черни перли. С тях са изписани критики, които получава на собствения си Instagram профил за това как изглежда, как се снима и как е избрала да живее.

Последното творение на Чиури, с което излиза водещата, е с огромен кринолин, който повече напомня на клетка. Киара е придружена от собствената си невръстна дъщеря, облечена в същата рокля - посланието е, че всяко момиче е свободно да счупи клетката на обществените норми, които му се налагат от най-ранна възраст.

Очакваме да видим тоалетите, с които Киара Ферани ще се появи на закриващата нощ на фестивала в Сан Ремо на 11 февруари.