Шапки долу! Маските на лицето! И не, не тези, които носим заради COVID. А онези, особено популярните като балаклава. Именно по тях е луда и Кейт Мос.

Плувните шапки, FINA, Олимпиада 2020 и скандалът с шапките на Soul Cap за текстурирани коси

Откъде тръгна скандалът с плувните шапки на Олимпиада 2020

И защо чернокожите в плуването са толкова малко

Супермоделът може да има едно от най-известните и красиви лица в света, но се оказва, че понякога обича да го прикрива.

Вероятно затова и според нея шапките са демоде, за разлика от балаклавата.

"Надраснах" шапките. Но! Купих си балаклава, невероятна е! Балаклава на райета от Марк Джейкъбс, онзи ден. Наистина е страхотна!", казва тя пред Dazed.

Сигурно вече си мислим, че Кейт е от онези звезди, които използват маски за лице, за да прикриват самоличността си и да се "предпазят" от славата - подобно на други знаменитости като Кание Уест и Ким Кардашиян.

В действителност не е така. Манекенката заявява, че изобщо не е фен на дегизировките и предпочита да се приема като "нормален човек".

Хайди Клум, Иман, Синди Крауфорд, Жизел Бюндхен, Славица Екълстоун - най-богатите модели

Кои са най-богатите модели в света

Изненадата се крие в челните няколко места

"Харесва ми да мога да се разхождам по улицата с кучетата си", казва британката. "Правя го всеки ден. Не се прикривам със слънчеви очила, шапки или да ходя с охрана. Вървя сама по улицата само с кучетата си. И никой не поглежда. Може някой да поиска да ме снима - аз просто казвам "не"."

Според Мос колкото повече се опитваш да скриеш самоличността си, толкова повече привличаш вниманието.

Говорейки за внимание, напоследък особено, супермоделът го получава в големи дози (и глътки). Наскоро тя стана творчески директор на Diet Coke. А лицето ѝ при всички случаи не остава скрито. Можем да я видим на рекламните постове, непосредствено до новите кенчета на компанията, на които пък е отпечатан нейният подпис.