Кейт Мидълтън вероятно е най-големият фен на тениса от английското кралско семейство. Затова и много почитатели на спорта бяха учудени от липсата й в ложите на турнира Уимбълдън, който започна в Лондон на 27 юни.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и какво знаем за новия им дом Аделаид Котидж в Уиндзор

В спалнята на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Какво знаем за новия им дом Аделаид Котидж

И ето че херцогинята, заедно със съпруга си принц Уилям, най-после дойдоха да гледат мач.

На 5 юли те заеха полагащите им се места в кралската ложа за мача между Новак Джокович и Яник Синер. От другата страна на Кейт беше председателят на All England Club (организатори на турнира) Йън Хюит, с когото тя разговаряше с удоволствие.

Преди началото на двубоя Уилям и Кейт си помахаха с майка й Каръл Мидълтън, която също беше дошла да гледа, макар да седеше на голямо разстояние от тях. От Express припомнят, че правилата за присъствие в кралската ложа са много строги.

Местата в нея са 74, като са запазени за кралски величия, политически лидери, изявени спортисти или други известни личности. Има установен дрескод - мъжете трябва да носят сако, а дамите да са в елегантни рокли макар и без шапки, за да не пречат на останалите зрители с този аксесоар.

Именно дрескодът е причината шампионът на Формула 1 Луис Хамилтън да не бъде допуснат в ложата на Уимбълдън през 2013 г. Самата Каръл Мидълтън и сестрата на Кейт Пипа също не получават достъп до нея през 2017 г., когато пристигат закъснели за двубоя на Анди Мъри и Беноа Пер.