Едва ли има по-натоварени членове на кралското семейство в последните дни от принца и принцесата на Уелс. В началото на седмицата те участваха в отбелязването на Деня на Общността на нациите, а в края й имат още по-специален ангажимент.

Кейт Мидълтън, принц Уилям и присъствието им на службата за Дена на Общността на нациите

Кейт и Уилям отново привличат вниманието

Двамата присъстваха на официална служба

На 17 март, както всяка година, се чества Денят на свети Патрик, покровител на ирландците. Макар да се чества масово в цяла Ирландия, Великобритания и всички ирландски общности, тази година денят е специален за Кейт Мидълтън.

Защото за първи път го отбелязва като полковник на Ирландската гвардия - титла, която получи от съпруга си, когато Уилям стана принц на Уелс, след като баща му стана крал. Уилям е полковник на Уелската гвардия.

Кейт беше избрала палто-рокля в свеж зелен цвят на Catherine Walker, комбинирано с обувки и шапка в същия цвят. Освен усмивката, която грееше на лицето й, на ревера й пък грееше златна брошка детелина - символ на Ирландската гвардия.

Част от активностите й за деня, в който беше придружавана от съпруга си във военна униформа, включваше раздаването на традиционните стръкове детелина на всички офицери и войници, както и на ирландската хрътка, която е талисман на гвардията.

Денят на Уилям и Кейт завърши с тържествени речи от страна и на двамата. Както и почерпка с бира Guinness в столовата на батальона, където в тяхна чест бяха вдигнати три наздравици, разказват още Hello.