Отношенията между Кейт Мидълтън и Меган Маркъл продължават да са ни малко неясни по простата причина, че няма как да научим истината за тях от първо лице. Но да приемем, че херцогините не са във война, а комуникацията им е сведена до необходимия минимум, особено след преместването на Хари и Меган във Frogmore Cottage. И тук е мястото за една бърза равносметка.

Според експерта по кралския двор Джуди Джеймс, Меган Маркъл е оказала значителна подкрепа на Кейт Мидълтън, изкарвайки я от нейната черупка, вдъхвайки и липсващата й досега увереност.

Снимка 418640

Източник: GettyImages

Откакто съпругата на принц Хари е част от "отбора", се забелязва промяна в поведението на херцогинята на Кеймбридж на публични събития. Особено когато двете с Меган са една до друга, Кейт е вдигнала глава много по-високо откогато и било.

Това, според Джеймс, се дължи на факта, че ролята на Мидълтън в кралския двор вече е различна - тя е съпруга на бъдещ крал, а и не е новобранката в семейството, последно присъединила се в него. Сега Кейт може да бъде и е пример за Меган, както и обект за сравнение, пише The Sun.

Кейт Мидълтън, принц Хари, Меган Маркъл и една война в Instagram

Защо Кейт се ядоса на Меган и Хари

Война на нов фронт

Осен това, кралицата ще навърши 93 години след дни, а хората - логично, търсят дама в кралския двор, в която да припознаят нейна наследница. Камила Паркър не дава особени индикации да иска да е в тази роля, а и хората не са особено въодушевен от идеята. И тук идва времето на Кейт да бъде доминираща и матриархална фигура. Засега се справя добре, пък за в бъдеще - ще видим.