Кейт Мидълтън доста рядко се забърква в скандали, за разлика от друга херцогиня - Меган Маркъл. Но в последните дни в британските таблоиди се тиражира новината, че между съпругата на принц Уилям и една от най-близките й приятелки е възникнала вражда.

Роуз Хембъри и съпругът й маркиз Дейвид Роксавидж са дългогодишни семейни приятели на Уилям и Кейт. Красавицата е бивш модел и доста популярна в общността в Норфолк, която често се събира да се забавлява заедно, не и без присъствието на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Освен това, децата на двете семейства буквално са израснали заедно, защото къщите им са едва на няколко минути. И в цялата тази идилична картина изведнъж се зараждат слухове за вражда между Кейт и нейната дългогодишна приятелка, потвърждение за която не може да се намери, предава Vanity Fair.

В тази ситуация на принц Уилям е отредена ролята на помирителя, който иска да върне добрият тон между двете дами, спорещи за "селско надмощие", както се изразяват таблоидите на Острова.

И всичко това изглежда по-скоро като черен ПР срещу херцогинята, която е като света вода ненапита на фона на Меган Маркъл, чието име непрекъснато се забърква в скандали. А сега Кейт е сочена за инициатор на негласното женско съперничество.

Кейт Мидълтън, Меган Маркъл и каква е причината херцогините да не се разбират

Защо Меган и Кейт няма как да бъдат приятелки

И кой все пак може да ги помири

Кой и защо е пуснал слуховете за Мидълтън, надали ще разберем, но доста ни прилича на саботаж. По последна информация, и двете семейства, които са забъркани в скандала, ще търсят своите права в съда.