През отминаващата седмица нови драматични събития оказаха своето влияние върху кралското семейство. Съпругът на втората братовчедка на крал Чарлз лейди Габриела Кенсигтън почина внезапно. Междувременно в Уиндзор се състоя възпоменателна служба за покойния крал Константинос Гръцки.

Възпоменателната служба за крал Константинос - без крал Чарлз, но и без принц Уилям

Защо и Уилям пропусна важното събитие, на което Чарлз не отиде заради болестта

Кралските семейства в памет на крал Константинос

Принц Уилям трябваше да присъства на службата като своеобразен заместник на баща си, който се бори с рака. Пресслужбата на Уилям обаче пусна кратко съобщение, в което поясни, че принцът ще пропусне събитието "по лични причини".

Разбира се, подобно обяснение бързо породи спекулации, че здравето на Кейт Мидълтън сe е влошило. Съпругата на Уилям претърпя операция в коремната област в средата на януари тази година, като прекара почти две седмици в болница.

Снимка 647524

Източник: GettyImages

Точно това наложи намеса на двореца Кенсигтън, който се грижи за връзките с обществеността на принца и принцесата на Уелс. "Бяхме много ясни, че принцесата на Уелс няма да е налична до седмицата след Великден, а Кенсигтън ще информира за актуални новини, само ако има нещо значително", цитират го от Hello.

Снимка 648167

Източник: GettyImages

Покрай притесненията от отсъствието на Уилям на мемориалната служба за крал Константинос, Кенсигтън поясниха кратко, че Кейт Мидълтън "е добре" и явно не тя е причината съпругът й да пропусне събитието.