Принц Хари и Меган Маркъл успяха да създадат огромно напрежение в кралския двор и когато бяха част от него, и след като го напуснаха. А едни от най-потърпевшите от думите и действията им безспорно са принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Кейт Мидълтън и нежеланието й да застане рамо до рамо с принц Хари и Меган Маркъл след смъртта на Елизабет Втора

Най-трудният ден за Кейт

Поредната саможертва на принцесата

Неведнъж чухме различни обвинения от херцога и херцогиня на Съсекс към останалите членове на семейството, в това число и Уилям и Кейт. А междувременно принцът и принцесата на Уелс са избрали коренно различна стратегия по отношение на съпрузите - да не коментират нищо и да се правят все едно не съществуват.

Накажи глупакът с мълчание - на подобно мнение са бъдещите крал и кралица на Великобритания. От тяхната уста нито веднъж не чухме лоша дума за Хари и Меган, а усмивката на лицата им ни показва, че те не страдат за раздора в семейството. Или поне не искат никой да знае, че е така.

Снимка 625444

Източник: GettyImages

Според кралския коментатор Дънкан Ларкомб, Кейт Мидълтън е избрала печеливша стратегия и накрая тя ще е тази, която ще спечели студената война. Вместо да предизвиква противоречия, тя предпочита да игнорира всяко изказване на Хари и Меган. А с това си целенасочено бездействие със сигурност ги изкарва извън кожата им.

"Тя се бори по единствения начин, по който може", казва Ларкомб, който е напълно наясно, че принцът и принцесата на Уелс не е редно, а и не биха тръгнали да коментират семейните драми на всеослушание. Вместо това те предпочитат да насочат цялото си внимание и енергия към своите кралски ангажименти, които стават все повече и повече.

Снимка 635836

Източник: GettyImages

Уилям и Кейт по никакъв начин не обърнаха внимание и на най-важното събитие, организирано от принц Хари - Invictus Games. За липсата на интерес бяха критикувани от някои участници, но двамата добре знаеха, че тези няколко дни са звездният миг на Хари и Меган и просто трябва да изчакат той да премине. 

"Нейният начин да се справи с всичко, което са намислили, е просто да запази достойно мълчание и да продължи", разкрива експертът. Според него стратегията на Уилям и Кейт да запазят спокойствие и да продължат, каквото и да говорят Хари и Меган, досега се е доказала като успешна. Затова и няма да спират да я следват, пишат Geo.tv.

Снимка 629410

Източник: GettyImages

Според британската журналистка Джени Бонд пък Кейт Мидълтън е толкова наранена и огорчена от действията на Хари и Меган, че отдавна е зачеркнала варианта за сдобряване. Тя твърди, че за човек, който идва от здраво и сплотено семейство, каквото е нейното, е много трудно да разбере как се стига до подобно отчуждение.

Кейт Мидълтън и новата й прическа с бретон, с която изненада всички

Изненадваща промяна за Кейт Мидълтън

Когато принцесата предприеме нещо различно

Първоначално Кейт е таила надежда, че отношенията с Хари и Меган могат да бъдат поправени и е положила достатъчно усилия в тази посока след погребението на принц Филип, най-вече за да разтопи леда между двамата братя. Но изглежда е осъзнала, че това е мисия невъзможна и затова е заела  позиция, неприсъща за нея - на студена и твърда личност с непреклонно поведение. И вече няма да я видим в ролята на посредник на мира, твърди Бонд, цитирана от Fox News.