Кейт Мидълтън безспорно се справя с всички семейни и професионални задължения в ролята си на принцеса на Уелс и бъдеща съпруга на британския крал, но какво й струва всичко това само тя си знае. Винаги с безупречна визия и широка усмивка, тя поема огромно натоварване и редица отговорности, и понякога трябва да върви против волята си, но в името на кралския двор.

Кейт Мидълтън пропуска Earthshot Awards както в Ню Йорк, така и в Сингапур

Кейт Мидълтън разочарова американците

Неочаквана новина за принцесата

Подобен случай е денят, в който Кейт Мидълтън и принц Уилям се появиха заедно с принц Хари и Меган Маркъл за последен път в замъка Уиндзор. Това се случи само два дни след смъртта на кралица Елизабет Втора миналата година.

Според източници, цитирани от Daily Mail, идеята за това общо появяване е била на принц Уилям, който е искал да покаже, че братята и съпругите им са задружни в скръбта си и са загърбили противоречията си поне за малко. А мнозина приеха това като жест на помирение, което обаче е далеч от истината. А за принцесата на Уелс това е било "едно от най-трудните неща, които някога е трябвало да прави", както самата тя е споделила пред приближени.

Снимка 634780

Източник: GettyImages

Според Джон Робинсън, бивш кралски кореспондент, емоциите на Кейт Мидълтън в този момент са били предизвикани от огорчението и влошените отношения между двете кралски двойки. Тя със сигурност не е искала да застава рамо до рамо с Хари и Меган, но не е имало как да се противопостави на волята на съпруга си и да го лиши от своята подкрепа в този така труден момент.

А и крал Чарлз също е разговарял с двамата си синове и ги е посъветвал да се появяват заедно пред хората, когато ги е застигнала новината за смъртта на Елизабет Втора. И така се е стигнало до телефонния разговор, в който принц Уилям предлага на принц Хари двамата с Меган да се присъединят към него и Кейт Мидълтън.

Снимка 634778

Източник: GettyImages

А след поканата в последния момент Великолепната четворка на кралския двор успя да ни върне назад във времето, когато бяха заедно, подкрепящи се и усмихнати. Въпреки това двете двойки през по-голямата част от времето спазваха дистанция помежду си, а принцесата на Уелс също явно несъзнателно странеше дори и от съпруга си, показвайки, че не й е много приятно да бъде в тази ситуация.

Кейт Мидълтън и редицата забрани, които тя и членовете на кралското семейство са принудени да спазват

Защо Кейт Мидълтън не яде спагети

И други забрани, които принцесата на Уелс спазва

Минутите на помирение се оказаха и истинско затишие пред буря, която се разрази благодарение на биографичната книга на херцога на Съсекс "Резервният" и всички признания, и обвинения по адрес на семейството му. Така усещането за единство отново бързо се превърна в илюзия, но пък на Кейт Мидълтън надали скоро отново ще й се наложи да прави същия компромис в името на общото благо.